neden geri geliyorlar ve nasıl kaldırılır

Silinen kişiler neden Android'de yeniden görünüyor ve nasıl kaldırılır?

Her mobil cihazın, kullanıcının numaraları kaydedebileceği bir telefon defteri vardır. Ayrıca akıllı telefon sahibi, artık ihtiyaç duyulmayan aboneleri silme olanağına sahiptir. Ancak, silinen kişiler Android işletim sisteminde yeniden göründüğünde periyodik olarak bir hata oluşur. Bu, cihazın arızalanmasından değil, kullanıcının dikkatsizliğinden kaynaklanan oldukça yaygın bir sorundur.

Sorunun nedenleri

Silinen numaraların eski yerlerine dönmesi bir sistem arızası gibi görünse de pratikte arıza cihaz sahibine aittir. Genellikle, kişileri kaydetmek için kullanıcı yerleşik Telefon uygulamasının yardımına başvurur. Bu nedenle, kendisi aracılığıyla gereksiz temasları da ortadan kaldırır.

ekran görüntüsü_1

Ancak, tüm Android akıllı telefonlar, Google Kişiler dahil olmak üzere Google hizmetleriyle otomatik olarak senkronize edilir. Yani, numaralar yalnızca standart çeviricide değil, aynı zamanda Amerikan şirketinin sunucularında da saklanır. Bir kişi Telefon uygulamasında bir numarayı silerse Google Kişiler’de olmaya devam eder. Ayrıca, hizmetle senkronizasyon etkinleştirildiğinde, silinen veriler otomatik olarak standart çeviriciye yüklenir.

Çözüm

Yeni görünen numaradan kurtulmak için Google Kişiler’de silmeniz gerekir. Bu, telefon numaralarını senkronize etmek için kullanılan bir hizmettir. Telefonunuzda bir Google çevirici varsa, silindikten sonra aboneler geri yüklenmeyecektir.

ekran görüntüsü_2

Ancak, kendi Telefon uygulamasının yüklü olduğu cihazlarda, hizmet web sitesinde sunulan kişi listesini ek olarak temizlemeniz gerekir:

  • Contacts.google.com sayfasını bir tarayıcıda açın.
  • Google hesabınızı kullanarak oturum açın.

ekran görüntüsü_3

  • “Kişiler” bölümüne gidin.
  • İlgilendiğiniz aboneyi işaretleyin ve sil düğmesine tıklayın.

ekran görüntüsü_4

Artık abonenin iletişim bilgileri artık telefonda görüntülenmeyecek. Aynı zamanda, sorun gelecekte kendini gösterebilir. Sonuçta, sadece bir kişiyi çıkarmanın özel bir durumunu düşündük. Durumun tekrar olmasını önlemek için bir talimata daha başvurmanız önerilir.

Silinen kişilerin tekrar görünmemesi için ne yapmalı?

Google Kişiler’de bir numarayı silerek, sorunu yalnızca bir abone ile çözeceksiniz. Ancak daha sonra, başka bir kişiyi silmeniz gerektiğinde, telefon rehberinde görüntülenmeye devam edecektir. Bu nedenle, Google hizmeti ile senkronizasyonu devre dışı bırakarak sorunun iki aşamada çözülmesi önerilmektedir.

Aşama 1: Senkronizasyonu Devre Dışı Bırak

Silinen numaraların tekrar görünmesini önlemek için Google Kişiler hizmetiyle senkronizasyonu devre dışı bırakmanız gerekir. Bu şu şekilde yapılabilir:

  • Telefon ayarlarınızı açın.
  • “Hesaplar” bölümüne gidin ve Google hesabınızı seçin.
  • Senkronize edilmiş hizmetlerin bir listesini göreceksiniz. Burada “Kişiler” öğesini devre dışı bırakmanız gerekir.

ekran görüntüsü_5

Senkronizasyonu kapatmak, Google’ın artık telefon rehberine eklenen kişilerin iletişim bilgileri hakkında bilgi almayacağı anlamına gelir. Sonuç olarak, artık Google Kişiler’e yüklenmeyecekler. Ancak bundan sonra gereksiz abonelerin doğrudan kaldırılmasına geçebilirsiniz.

2. Aşama: Kişileri silme

Senkronizasyonu devre dışı bırakarak, yeniden ortaya çıkmasından korkmadan herhangi bir kişiyi silebilirsiniz. İşlem hem akıllı telefonun yerleşik araçlarıyla hem de özel uygulamalar yardımıyla gerçekleştirilir. İki seçenekten birini kullanabilirsiniz.

Seçenek 1: Yerleşik araç

Bu, sık kullanılanları ve telefonunuzda kayıtlı diğer numaraları kaldırmanın standart yoludur. İşlem birkaç adımda gerçekleştirilir:

  • Kişiler uygulamasını açın.

ekran görüntüsü_6

  • Parmağınızı üzerinde tutarak ilgilendiğiniz kişiyi vurgulayın.

ekran görüntüsü_7

  • Sil düğmesini tıklayın (çöp kutusu simgesi).

ekran görüntüsü_8

Numaraların cihazın dahili hafızasında değil, SIM kartta kayıtlı olabileceğini lütfen unutmayın. Bu durumda, abonelerin SIM hafızasından gösterilmesinin etkinleştirildiğinden emin olmak önemlidir. Aksi takdirde, yalnızca dahili depolamada depolanan kişiyi silersiniz.

Seçenek 2: Gerçek Telefon

Android akıllı telefonlar, üçüncü taraf uygulamaları arama programları olarak kullanmanıza olanak tanır. True Phone böyle bir yardımcı program olarak seçilebilir. Uygulama, standart çeviricinin yerini alır ve ayrıca gereksiz numaraları kaldırmanıza olanak tanır:

  • TruePhone’u başlatın.

ekran görüntüsü_9

  • “Kişiler” sekmesine gidin.

ekran görüntüsü_10

  • Bir abone seçin.

ekran görüntüsü_11

  • Sil düğmesini tıklayın.

ekran görüntüsü_12

Gerekirse, bir kişiyi değil, birkaçını ve hatta hepsini aynı anda seçebilirsiniz. Bu, daha önce telefona kaydedilmiş gereksiz abonelerden hızla kurtulmanızı sağlayacaktır. İşlemi tamamladıktan sonra, numaraların bulut servisleri ile senkronizasyonunun etkin olup olmadığını kontrol etmeyi unutmayın. Aksi takdirde, Google Kişiler örneğinde açıklandığı gibi yeniden görünebilirler.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.