Kişiler Google’dan Android’e nasıl senkronize edilir: nasıl içe aktarılır

Android'de Google ile kişi senkronizasyonu nasıl etkinleştirilir?

Android akıllı telefon sahipleri, gadget ile tam olarak etkileşime geçmek için bir Google hesabı oluşturmanız gerektiğini biliyor. Bu olmadan, özellikle Play Store üzerinden uygulama indirmek mümkün olmayacaktır. Bu işlem istisnasız tüm kullanıcılar tarafından gerçekleştirilir, ancak aynı zamanda Android işletim sisteminde Google ile kişileri nasıl senkronize edeceğinizi bilmek önemlidir, çünkü söz konusu prosedür bir takım sorunların önlenmesine yardımcı olur.

Neden kişileri senkronize etmem gerekiyor?

Bizim durumumuzda, telefon numaralarının Google Kişiler hizmetiyle senkronizasyonunu düşünüyoruz. İşlem tamamlandıktan sonra, abonelerin listesi yalnızca akıllı telefonda değil, aynı zamanda Google’ın açılabileceği herhangi bir cihazda da görüntülenecektir.

ekran görüntüsü_1

Hala bunun gereksiz ve isteğe bağlı bir işlem olduğunu düşünüyorsanız, Google Contacts’ı tercih etmenizi sağlayacak iki örneğe bakalım. İlk olarak, telefonunuzun çalınması durumunda kişi listenizi yanlışlıkla silinmeye veya kaybolmaya karşı bu şekilde korursunuz. İkinci olarak, senkronizasyon yardımıyla, akıllı telefonunuz olmasa bile herhangi bir cihazdan kişilerinize erişebilirsiniz.

Normal senkronizasyon

Android’deki senkronizasyon işlemi birkaç şekilde gerçekleştirilir. Bir veya başka bir seçenek, kullanıcının bulunduğu duruma göre belirlenir. İlk olarak, telefonun hafızasına numara kaydedenler için uygun olan klasik işlemi gerçekleştirme yöntemine dikkat etmenizi öneririz:

  • Cihaz ayarlarını açın.
  • “Hesaplar” bölümüne gidin ve Google profilinizi seçin.

ekran görüntüsü_2

  • “Hesap Senkronizasyonu” sekmesini açın.
  • “Kişiler” öğesinin karşısındaki anahtarı etkinleştirin.
  • Üç nokta düğmesini tıklayın ve ardından Senkronizasyon seçeneğini seçin.

ekran görüntüsü_3

Her şey doğru yapılırsa, abone listesi hemen Google Kişiler sunucularına yüklenecektir. Bu arada, numaralara erişmek için yalnızca contact.google.com sayfasını açmanız ve yetkilendirmeden geçmeniz yeterlidir. Ayrıca, ikinci bir telefondan bahsediyorsak, Play Store’da bulunan uygun uygulamayı yüklemeniz yeterlidir.

Kişileri içe aktarın ve senkronize edin

Büyük ölçüde önceki seçenekle ilgili olan alternatif bir senkronizasyon yöntemi. Ancak burada önce kişileri içe aktarmanız gerekir. Numaralar SIM kartta kayıtlıysa bu gereklidir, çünkü Google bu operatörle senkronize olamaz. Sonuçta, planı uygulamak için şunlara ihtiyacınız var:

  • Telefon rehberini açın.

ekran görüntüsü_4

  • Ayarlar menüsüne gidin.
  • “İçe Aktar” seçeneğini seçin.

ekran görüntüsü_5

  • Abone kayıtlarını aktaracağımız yer olarak SIM kartınızı belirtmelisiniz.

ekran görüntüsü_6

  • İşlemi onaylayın.

ekran görüntüsü_7

Ardından, malzemenin önceki paragrafında belirtilen talimatları kullanarak senkronizasyonu etkinleştirmek için kalır.

Rakamlar başka bir telefonun hafızasındaysa işler biraz daha karmaşık olacaktır. Böyle bir durumda, önce standart bir çeviricideki “Dışa Aktar” menüsü aracılığıyla abone kayıtlarını bir VCF dosyasına aktarmanız gerekir. Ardından dosya herhangi bir şekilde cihazınıza aktarılmalı (örneğin bir messenger aracılığıyla) ve ardından kaynak olarak VCF seçilerek içe aktarılmalıdır.

Başka bir hesapla senkronizasyon

Akıllı telefon sahipleri genellikle cihazlarında aynı anda birkaç Google hesabı kullanır. Ek olarak, bazen kişileri kendinize değil başka birine aktarmanız gerekir. Bu durumda, işlemin prensibi biraz farklıdır. Aşağıdaki gibi gerçekleştirilen ön hazırlık gerektirir:

  • Daha önce yapılmadıysa “Hesaplar” ayarları bölümünden başka bir Google hesabı ekleyin.
  • Ardından, numaraların saklandığı telefon rehberi ayarlarına gidin.

ekran görüntüsü_8

  • “Yeni kişiler için hesaplar” sekmesini açın.

ekran görüntüsü_9

  • Senkronize etmek istediğiniz Gmail hesabını seçin.

ekran görüntüsü_10

Tahmin edebileceğiniz gibi, geriye kalan tek şey, materyalin ilk paragrafında bahsettiğimiz Google hesap ayarları aracılığıyla kişileri senkronize etmektir. Komplikasyon olmadan senkronize etmek için kontrol edin.

senkronizasyon kontrolü

Daha önce, senkronizasyonun gerçekleştirildiği Google Kişiler hizmetinin kendisinden kısmen bahsettik. Ancak, tüm numaraların korunduğunu ve tek bir abonenin kaybolmadığını nasıl kontrol edebilirim? Bunun için ihtiyacınız olacak:

  • Herhangi bir tarayıcıyı açın.
  • Sayfaya git

ekran görüntüsü_11

  • Daha önce kayıtları senkronize etmeyi başardığınız profile giriş yapın.

Numara listesi “Kişiler” sekmesinde görüntülenecektir. Telefon rehberine eklenen tüm aboneleri görebileceksiniz. Herhangi bir nedenle tüm numaralar görüntülenmiyorsa veya tek bir abone yoksa, “İçe Aktar” düğmesini tıklayın ve ekranda görünen talimatları izleyin.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.