İCloud kullanılarak iOS ve macOS’ta mesajlar nasıl senkronize edilir

İOS’un önceki sürümlerindeki ana sorunlardan biri, mesajları iPad, iPhone, iPod Touch ve Mac arasında senkronize edememektir. Mac uygulamasında bir mesajı silerseniz, iPhone’unuzda silinmez ve bunun tersi de geçerlidir. Apple nihayet bu sorunu iOS 11.4’te, tüm mesajları tek tek cihazlar yerine iCloud’a kaydetme özelliğini serbest bırakarak düzeltti.

Mesajları iCloud’a kaydetmek büyük bir sorunu çözer. Bir grup istenmeyen mesajı iPhone’unuzdan kalıcı olarak silmek istiyorsanız, bunlar yine Mac’inizde olacaklardır çünkü bunları iPhone’unuzdan silmek onları macOS’teki Mesajlar uygulamasından kaldırmaz. Bu mesajlar her yerde saklanıyor olabilir ve sizin bundan haberiniz bile olmayabilir.

5.jpg

Bu özellik ilk olarak WWDC 2017’de tanıtıldı ve hatta iOS 11’in başlarında ve iOS 11.3 beta’da göründü. Ayrıca iOS 11.4 kararlı güncellemesinde nihayet herkesin kullanımına sunulmadan önce iOS 11.4’ün beta sürümlerinde göründü.

Peki, iCloud’u kullanarak iOS ve macOS’ta mesaj senkronizasyonunu nasıl etkinleştirirsiniz? Tüm süreci adım adım inceleyelim.

1. Adım: Akıllı telefonunuzu veya tabletinizi iOS 11.4’e güncelleyin

İlk olarak, iCloud’da Mesajlar’ı kullanmak için iPhone’unuzun iOS 11.4 çalıştırıyor olması gerekir. Güncelleme 29 Mayıs 2018’de yayınlandı. “Ayarlar” – “Genel” – “Yazılım Güncellemesi”ne giderek güncellemeye erişebilir ve ardından kurulum talimatlarını takip edebilirsiniz.

2. Adım: İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirin

İki faktörlü kimlik doğrulama (2FA), kimliğinizi doğrulamak için güvenilir cihazlarınızdan birini kullanan bir güvenlik önlemidir. Apple durumunda, iki faktörlü kimlik doğrulama kullanan bir hizmette her oturum açtığınızda, güvenilir cihazlarınızdan biri, cihaza girmeniz gereken bir kod alır. Yalnızca bir Apple cihazınız varsa, bu kod o cihaza gönderilir.

6.jpg

Apple, yeni Mesajlar özelliğini etkinleştirmeye çalışırken adımlarda size yol göstereceğinden, iCloud’da Mesajlar’ı etkinleştirmeden önce bu güvenlik özelliğini etkinleştirmeniz gerekmez (aşağıdaki Adım 4’e bakın).

3. Adım: iCloud’da ne kadar alan kullanacağınızı kontrol edin

Devam etmeden önce iCloud hesabınızda ne kadar boş alan olduğunu kontrol edin. Ücretsiz bir planınız ve çok sayıda büyük dosyanız varsa, yer açmanız gerekebilir.

7.jpg

Mesajlar uygulamasının ne kadar yer kapladığını görmek için Ayarlar’ı açın ve Genel – iPhone Depolama’yı açın. Bundan sonra, “Mesajların” ne kadar bellek kapladığını görebilirsiniz. Ardından ana ayarlar sayfasına geri dönün ve en üstteki adınıza ve ardından iCloud’a tıklayın. Orada iCloud’da ne kadar alanınız olduğunu görebileceksiniz.

Adım 4iCloud’da Mesajları Açın

Bu özelliği etkinleştirmek oldukça basittir. Ayarlar uygulamasını açın, ardından sayfanın üst kısmında adınızla birlikte Apple Kimliği Ayarları’na dokunun. Apple Kimliği sayfasında iCloud’a dokunun ve ardından Mesajlar’a geçin. İki faktörlü kimlik doğrulamayı ayarlamadıysanız, Apple bu süreçte size yol gösterecektir.

1.jpg

İki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirdikten sonra Mesajlar simgesi görünmelidir.

Mesajları açtıktan sonra uygulamayı açtığınızda “Mesajlar buluta yükleniyor” görüntülenmelidir. Wi-Fi’ye bağlı değilseniz ve USB şarjına bağlı değilseniz, “Buluta mesaj yükleme askıya alındı” mesajını alırsınız. Gerekli işlemleri tamamladığınızda açılır pencereler kaybolacaktır.

Adım 5Mac’inizde iCloud’da Mesajları Etkinleştirin

Özelliği iOS cihazınızda etkinleştirdiyseniz, Mac’inizde etkinleştirmeniz istenecektir. Değilse, Mesajlar uygulamasını açın, ardından menü çubuğunda Mesajlar’a ve ardından Ayarlar’a tıklayın.

2.jpg

Oradan Hesaplar sekmesine gidin ve pencerenin sol tarafında listelenen iMessage hesabını seçin. Henüz yapmadıysanız, “Bu hesabı etkinleştir” kutusunu işaretlemeniz gerekebilir. Bundan sonra, “İCloud’da Mesajları Kullan” kutusunu işaretleyin (betada “İCloud’da Mesajları Etkinleştir” olarak adlandırılabilir).

3.jpg

Artık tüm cihazlarınızda özelliğin keyfini çıkarabilirsiniz.

iCloud’daki mesajlar da size depolama alanından tasarruf sağlayacaktır. Bu özellik, fotoğraf ve dosyaların yanı sıra eski mesajları cihazınızdan kaldırır ve bunları buluta taşır. Bu, tüm bilgilerinizin yedeklenmesini ve güvenli olmasını sağlayarak, cihazınızı diğer, daha yeni içerikler için serbest bırakır.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.