Fotoğrafları Gizleme veya iPhone’daki Fotoğraflara Parola Koyma

Diyelim ki birisinin en sevdiğiniz köpeğin bir fotoğrafını görmesine izin verdiniz ve komşu resimlere göz atmaya başladı, albümlerde dolaştı, galeriden ayrıldı ve iPhone’unuzun içeriğinde gezinmeye devam etti. görgüsüz mü? Tabii ki! Eller kaşınıyor, telefonu kişisel sınırları ihlal eden birinin elinden çekin ve ardından bu tür davranışlar hakkında düşündüğünüz her şeyi ifade edin. Kaba bir insan olarak tanınmaktan korkmuyorsanız ve o “biri” ile ilişkinizi mahvediyorsanız, prensipte bunu yapabilirsiniz. Belki bu, muhatabınızı gelecekte kişisel verileri araştırmaktan caydırır. Ya da biraz hazırlık yapabilir ve kendinizi bu tür durumlardan sonsuza kadar koruyabilirsiniz. Bugün nasıl yapılacağını anlayacağız.

Fotoğrafları gizle ve gizli fotoğraflarla albümü gizle

Bu altyazının kulağa saçma geldiğini kabul ediyoruz, ancak olup bitenlerin özünü en doğru şekilde yakalayan altyazıdır. Bir fotoğrafı gizlemenin en kolay yolu, Fotoğraflar uygulamasında uygun menü öğesini seçmektir. Seçenek hem bir resme hem de tüm gruba uygulanabilir. Bu şekilde seçilen fotoğrafları gizli bir albüme gönderirsiniz ve küçük resimleri galeride görüntülenmez. Resimlere erişim açık kalır ve “Gizli” albümün kendisi diğer klasörler arasında bulunabilir. Bu, çok az koruma sağlar, ancak yalnızca ekrana bir göz atabilenlere karşı koruma sağlar. Apple işletim sisteminde iOS 14’e kadar böyle garip bir düşük koruma vardı ve sonunda yukarıda belirtilen albümü gizlemek mümkün oldu.
Gizli fotoğrafların bulunduğu klasörü görünmez yapmak için Ayarlar – Fotoğraflar’a gidin ve “Gizli” albümün karşısındaki anahtarı devre dışı bırakın. Artık içindeki fotoğraflar ne önizleme olarak ne de galeride görüntülenmeyecek, ancak cihaza kaydedilecek. Resimleri görüntülemek için aynı yola gitmeniz ve klasör ekranını tekrar açmanız gerekir. Sizi aşırı meraklı olmaktan korumak için etkili ve harikadır, ancak bilen biri iPhone ve iPad’inizde gizli fotoğraflar ararsa yardımcı olmaz. Kendinizi bu tür süper zekalardan nasıl korursunuz, biraz daha düşük konuşacağız.

Rehberli erişim

Bu, adı özünü mükemmel bir şekilde yansıtan en ünlü, ancak kesinlikle kullanışlı iOS seçeneği değildir: akıllı telefonunuzun içeriğinde bir tur, burada deneyimli bir rehber size neye ihtiyacınız olduğunu gösterecek ve nerede olursanız olun gitmenize izin vermeyecektir. meraklı bir turist için yapacak bir şey yok. Birine sadece bir fotoğraf göstermek, ancak diğer fotoğraflara bakmalarını veya uygulamadan çıkmalarını istemiyorsanız bu harika. İPhone’unuzu örneğin bir oyun çalışırken bir çocuğa verdiğinizde kullanmak daha az uygun değildir.
Bu özelliği etkinleştirmek için Ayarlar – Erişilebilirlik – Kılavuzlu Erişim’e gidin. Seçeneği etkinleştirin, Face ID veya Touch ID kilidini açın ve bir şifre belirleyin. İkincisinin iPhone’unuzun kilidini açabilecek şifreden farklı olması arzu edilir – birisinin yanlışlıkla alması veya tahmin etmesi daha az şanstır.
Şimdi birine akıllı telefonunuzu vererek istediğiniz uygulamayı başlatıyorsunuz ve güç düğmesine (veya eski modellerden bahsediyorsak Ana Sayfa) üç kez basıyorsunuz. Kılavuzlu Erişim’i başlattığınızda, ekrandaki alanları ve tıklamalara hiç yanıt vermeyecek düğmeleri de işaretleyebilirsiniz. Böylece meraklı arkadaşlarınız uygulamadan çıkamayacakları gibi, resimler arasında da gezinemeyecekler.
Kısıtlı erişimi devre dışı bırakmak için düğmeye tekrar üç kez basın ve önceden tanımlanmış bir şifre veya Face ID / Touch ID kullanarak kimliğinizi onaylayın.

Üçüncü Taraf Programları

Karmaşık sistem ayarlarıyla uğraşmak istemiyorsanız, fotoğraflara erişimin bir parola ile kısıtlanabileceği üçüncü taraf bir galeri kurabilirsiniz. Ayrıca, bu tür bazı programlar, gereksiz şüphe uyandırmamak için hesap makinesi gibi zararsız bir şeyi taklit eder. Bu kategorideki sürekli olarak yüksek kullanıcı puanları, Private Photo Vault – Pic Safe, Photo Vault – Hide Apps ve Keepsafe: Photo & Video Safe tarafından alınmaktadır.

güvenli.jpg

Notlardaki Fotoğraf

Burada her şey basit: Yeni bir not oluşturuyorsunuz ve kamera simgesiyle işaretlenmiş buton aracılığıyla gerekli resimleri ekliyorsunuz. Ardından, üç nokta ile işaretlenmiş menüde “Koruma” öğesini seçin ve benzersiz bir şifre belirleyin. Artık böyle bir nota yalnızca kimliğinizi onaylayarak erişebilirsiniz ve galerideki şüpheli fotoğraflar kolayca silinebilir. Yöntem açık değil, ama oldukça çalışıyor.

ekran ZAMANI

Bu seçenek oldukça karmaşık bir kuruluma sahiptir. Ayrıca, Fotoğraflar uygulaması için ekran süresi sınırı bir dizi dahili kısıtlamayı gerektirir, ancak çalışıyor, bu yüzden onu atlayamayız. Ayarlar – Ekran Süresi – Uygulama Limitleri – Limit Ekle – Yaratıcılık – Fotoğraf yolunda ilerliyoruz. Bir dakikalık bir limit seçin. Şimdi bir adım geriye gidiyoruz, limitimiz için bir şifre belirleyip bu parametreyi aktif ediyoruz. Bu durumda, Apple Kimliğinizi onaylamanız gerekecek, ancak parolanın kendisi, güvenlik nedenleriyle genel parolanızdan farklı olmalıdır.
Bu ayar aktifken program şifresiz olarak günde sadece 1 dakika kullanılabilir. Zamanın geri kalanı – sadece bir şifre ile.

Bununla bitirelim. Hem üçüncü taraf programları hem de sistem araçlarını kullanarak iPhone ve iPad’inizdeki fotoğraflara erişimi kısıtlamanın çeşitli çalışma yollarını analiz ettik. Bazıları açık ve kurulumu zor değil, ancak iç huzurunuz kesinlikle buna değer. Okuduklarınız hakkındaki düşüncelerinizi yorumlarda paylaşın ve teknoloji dünyasından yeni faydalı ipuçları almak için Telegram’da TECHMO’ya abone olun.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.