Bir Google hesabının Android telefondan bağlantısı nasıl kaldırılır: adım adım talimatlar

Android telefondan google hesabının bağlantısı nasıl kaldırılır

Android akıllı telefon sahipleri, cihazın temel işlevlerine erişmek için bir Google profili oluşturmak zorunda kalıyor. Eski cihazı satarak gadget’ı güncelleme zamanı geldiğinde, ayrıştırma gerekir. Bu nedenle, Android işletim sistemindeki bir telefondan bir Google hesabının nasıl çözüleceğini bilmek önemlidir. Gerçekten de, hesabı silmeden, yeni sahip, banka bilgileri de dahil olmak üzere önceki sahibin verilerini yanlışlıkla veya kasıtlı olarak kullanabilir.

ekran görüntüsü_1

Telefon ayarları aracılığıyla

Profilinizden çıkış yapmanın birkaç yolu vardır. En kolay seçenek, cihaz ayarlarını ziyaret etmektir. Burada aşağıdaki talimatlara göre hareket edilmesi önerilmektedir:

  • Telefon ayarlarınızı açın.

ekran görüntüsü_2

  • “Hesaplar” bölümüne gidin.
  • Bir Google profili seçin.
  • “Diğer” düğmesini ve ardından “Hesabı sil” i tıklayın.

ekran görüntüsü_3

Her şey doğru yapılırsa, hesap devre dışı bırakılır. Artık Play Store veya başka bir Google markalı uygulamayı açmaya çalıştığınızda sistem sizden yeniden yetkilendirmenizi isteyecektir. Bu, daha önce bağlantısı kaldırılmış olan aynı profil kullanılarak yapılabilir.

Yani, “Sil” düğmesine bastıktan sonra bile, hesap hiçbir yerde kaybolmaz ve bir kullanıcı adı ve şifreniz varsa yeniden giriş için uygun kalır. Daha sonra materyalin ilgili paragrafında ondan tamamen nasıl kurtulacağımız hakkında konuşacağız.

Profil ayarları

Hesaptan çıkış yapmak için başka bir seçenek de hesap ayarlarını kullanmaktır. İster Play Market ister YouTube olsun, bunlara herhangi bir Google uygulamasından erişebilirsiniz. Standart bir Google programı örneğini kullanarak bir işlem gerçekleştirme sürecini ele alacağız:

  • Uygulamayı başlat.
  • Hesap simgesine dokunun.

ekran görüntüsü_4

  • “Güvenlik” ve ardından “Aygıt Yönetimi” ne gidin.
  • Aşağıdaki listeden akıllı telefonunuzu seçin.

ekran görüntüsü_5

  • Düğmeye üç nokta şeklinde basın, ardından ilgili düğmeye basarak çıkışı onaylayın.

ekran görüntüsü_6

Burada önceki yöntemde olduğu gibi Google hesabı silinmez. Ancak, yeni sahip, hesabınızın kullanıcı adını ve şifresini bilmiyorsa giriş yapamaz. Bu nedenle, kayıtlı banka kartları gibi kişisel verilerin güvenliği konusunda endişelenmenin bir anlamı yoktur. Aynı zamanda, cihazı başka bir kullanıcıya aktarırken ayarları sıfırlamak daha güvenilir bir seçenek olmaya devam ediyor.

Google hesabının tamamen silinmesi

Android’den iOS’a geçiyorsanız veya artık Google Profilinizi kullanmak istemiyorsanız, birkaç basit adımda silebilirsiniz:

  • Google uygulamasında profil ayarlarınızı açın.
  • “Veri ve kişiselleştirme” sekmesine gidin ve ardından – “İndir, sil, planla”.

ekran görüntüsü_7

  • “Bir hizmeti veya hesabı sil” öğesini seçin, ardından “Hesabı sil” yazısına dokunun.

ekran görüntüsü_8

  • Şifreyi girin ve işlemi onaylayın.

ekran görüntüsü_9

Silmeden önce, sistem olası sonuçlar hakkında sizi bilgilendirecektir. Gerçekten de, hesabın tamamen elden çıkarılması durumunda, kullanıcı adı ve şifreyi bilseniz bile oturum açmanız mümkün olmayacaktır. Hesap kaybolacak ve aynı numarayı veya e-posta adresini kullanarak yeni bir hesap oluşturabilirsiniz.

Sıfırla

Çıkış, akıllı telefonu başka bir kişiye devretme amaçlıysa, en iyi yol cihazı fabrika ayarlarına sıfırlamaktır. İşlem sırasında, fotoğraflarınız ve videolarınız da dahil olmak üzere tüm dosyalar gadget’tan silinecektir. Ve yeniden başlattıktan sonra, kurulumdan tekrar geçmeniz gerekecek. İhtiyacınız olan parametreleri geri almak için:

  • Telefon ayarlarını açın.
  • “Yedekle ve Sıfırla” bölümüne gidin.
  • “Ayarları sıfırla” düğmesine basın.
  • Seçilen eylemi onaylayın.

ekran görüntüsü_10

Önemli dosyaları kaybetmemek için önceden başka bir cihaza aktarın veya buluta yükleyerek bir yedek kopya oluşturun.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.