Apple kimliğinin tamamen kaldırılması

Okurlarımız arasında Apple kimliklerini tamamen silme olasılığını henüz duymamış olanlar olacağından eminiz ve bu durumda cihazı temizlemekten değil, Apple kimliklerinin tamamen ve kalıcı olarak kaldırılmasından bahsediyoruz. , şirketin sunucularından dahil. Bu neden gerekli olabilir? Örneğin, girilen veriler güncel değil, artık alakalı değil veya artık Apple Kimliğine ihtiyaç yok. Bu prosedür ayrıca, hesabın güvenliği ihlal edilmişse, saldırganlar hesaba erişim kazanmışsa veya verilerinizin güvenliği konusunda şüpheleriniz varsa anlamlıdır.

Ne kaldırılacak?

  • AppStore, iTunes ve iBooks’taki tüm satın almalar ve abonelikler, bu verilerin başka bir hesaba aktarılamayacağını lütfen unutmayın.
  • Oraya aktarılan fotoğraflar da dahil olmak üzere iCloud’dan alınan veriler.
  • iMessage ve FaceTime’a bağlanma – arkadaşlarınız artık bu hizmetleri kullanarak sizinle iletişim kuramayacak.
  • Tüm Apple servisleriyle ilişkili tüm kişisel veriler.

Ne kalacak?

  • Resmi Apple çevrimiçi mağazasında yapılan tüm siparişler ve satın alınan tüm cihazlar için bir garanti.
  • iPhone Yükseltme Programına katılım ve kalan ödemeler.

Kendinizi korumak için verilerinizi yerel depolama alanında yedeklemek daha iyidir, ayrıca tarayıcılar da dahil olmak üzere kullanılan tüm cihazlarda hesabınızdan çıkış yapmanız gerekecektir.
Seçiminizden eminseniz ve yukarıda açıklanan tüm noktaları dikkatlice okuduysanız, asıl kaldırma işlemine geçiyoruz. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları uygulamanız gerekir

  1. “Veri ve Gizlilik” sekmesine gidin ve gerekli tanımlayıcı ile giriş yapın;
  2. “Veri Yönetimi” bölümünü, ardından “Bir hesabı silme” bölümünü bulduk ve “Başlat” ı tıklayın;
  3. sayfada, bağlantıyı takip edin, hesabı silme nedenini seçin, birkaç kez devam et’i tıklayın;
  4. Ardından, silinen hesabın durumuyla ilgili bilgilerin nereye gönderileceğini belirtmeniz gerekir (alternatif e-posta veya telefon);
  5. şimdi size hiçbir durumda kaybolmayan 12 haneli bir erişim kodu gönderilecek: bu kod, hesabınızı silerken ve ayrıca geri yüklemek istediğinizde kullanılacaktır. Kod yazdırılabilir, yazılabilir veya sizin için uygun olan herhangi bir şekilde kaydedilebilir.
  6. görünen pencerede, alınan kodu girin ve bir kez daha “Devam” ı tıklayın.

Tüm manipülasyonlar doğru yapılırsa, bir hafta içinde Apple Kimliği hesabınızın silineceğine dair bir mesaj alacaksınız. Bu noktaya kadar, kararın doğru olup olmadığını düşünmek için zamanınız var. Bu süre boyunca, erişimi geri yüklemek için alınan kodu kullanmaya devam edebilirsiniz, daha sonra işlem geri alınamaz hale gelir ve erişim kodu işe yaramaz hale gelir.

Hepsi bu, talimatlarımızın açık olduğunu ve gerekirse faydalı olacağını umuyoruz.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.